تهران، میدان تجریش، ابتدای خیابان ولی عصر، بن بست سرشار، ساختمان تجریش، طبقه دوم، واحد شش

تلفن تماس : 22720777-021

کولپوسکوپی - دکتر فرشته سربازی

کولپوسکوپی

در کولپوسکوپی پزشک بوسیله ی ابزار کولپوسکوپ به معاینه ی دقیق نواحی دهانه رحم و اطراف آن بویژه در بیماران مشکوک به سرطان سرویکس میپردازد. سرطان دهانه رحم در جهان رتبه ی دوم  علل مرگ و میر زنان را دارد و بر اساس آمار ها متاسفانه هرسال بیشتر از نیم میلیون نفر از زنان دنیا گرفتار این سرطان می شوند.

سرطان دهانه رحم اگرچه یکی از رایج ترین سرطان ها بین خانم ها می باشد ولی خوشبختانه کولپوسکوپی در رویت به موقع سرطان و جلوگیری از رشد ضایعه های پیش سرطانی نقش بسیار موثری دارد. کولپوسکوپی در معاینه رحم و واژن دید بسیار گسترده و شفافی به پزشک می دهد و هدف اساسی آن ممانعت از گرفتارشدن بیمار به سرطان سرویکس  (دهانه رحم) می باشد.

کولپوسکوپی - دکتر فرشته سربازی

کولپوسکوپی کمک می کند ضایعه های کوچکی که به سادگی قابل رویت نیستد و به مرور میتوانند موجب بروز مشکل و بیماری گردند و یا حتی تبدیل به ضایعه های سرطانی شوند را به سادگی شناسایی و درمان کرد.

کولپوسکوپی چگونه انجام می شود؟

دستگاه کولپوسکوپ بسیار شبیه به میکروسکوپ می باشد و دو دوربین چشمی و یا مانیتور دارد که از طریق آن پزشک داخل لوله ی واژن و دهانه ی رحم را مشاهده می کند، برای باز نگه داشتن کانال واژن پزشک از  ابزار اسپکلوم استفاده میکند. پزشک به کمک بزرگنمایی دستگاه، سلول های این ناحیه را بررسی کرده و از بافت های مشکوک نمونه برداری می کند. در کولپوسکوپی تماسی بین دستگاه و بدن برقرار نمی شود لذا نگرانی بابت عوارض آن نداشته باشید.

منظور از نمونه برداری در کولپوسکوپی چیست؟

وقتی پزشک ضایعه ی غیر طبیعی را مشاهده نماید تکه ی کوچکی از آن را برمیدارد تا  بررسی و تحقیق بیشتر توسط پاتولوژیست انجام شود، به این عمل نمونه برداری یا بیوپسی میگویند. میزان درد و ناراحتی طی نمونه برداری از دهانه رحم با واژن تفاوت دارد. معمولا نمونه برداری از دهانه رحم درد واضحی ندارد اما بیمار فشار و انقباض مختصری را متوجه خواهد شد. نمونه برداری از واژن برعکس دهانه رحم دردناک می باشد و دکتر فرشته سربازی از بی حسی های موضعی برای راحتی بیمار استفاده می کند.

تفاوت تست پاپ اسمیر و کولپوسکوپی چیست؟

دقت تشخیص کولپوسکوپی بسیار بیشتر از پاپ اسمیر می باشد لذا در مواردی که نتیجه ی  آزمون پاپ اسمیر غیر طبیعی باشد، پزشک کولپوسکوپی را به بیمار پیشنهاد می دهد.

مزایای کولپوسکوپی چیست؟

مزایای کولپوسکوپی - دکتر فرشته سربازی

تمرکز اصلی کولپوسکوپی بر روی تشخیص دقیق ضایعه های سرطانی است اما با اینحال در درمان و تشخیص برخی بیماری های دیگر نیز مفید و بسیار کاربردی می باشد:

  • تشخیص دقیق ضایعه های پیش سرطان سرویکس(دهانه رحم)، واژن، ولو
  • بررسی بیماران مبتلا به خونریزی های نامنظم و لکه بینی
  • بررسی ضایعات مشکوک دهانه رحم، مانند زخم دهانه ی رحم و ترشحات مداوم غیرطبیعی
  • معاینه ی بیماران گرفتار ویروس پاپیلومای انسانی (عامل زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم)
  • بررسی موارد پاپ اسمیر غیرطبیعی
  • معاینه ی دقیق بیماران مبتلا به بیماری های نقص ایمنی مانند ایدز و پیوند عضو
  • معاینه ی پزشکی قانونی قربانیان تجاوز جنسی

اقدامات لازم پیش از کولپوسکوپی چیست؟

کولپوسکوپی لزومی به انجام اقدامات خاصی ندارد فقط رعایت نکات ذکر شده در پایین برای قابل اطمینان بودن نتیجه تست ضروری می باشد.

  • در دوره ی عادت ماهانه خود نباشید
  • از دو روز قبل دوش واژینال و تامپون استفاده نکرده باشید
  • از دو روز قبل بهتر است از فعالیت جنسی پرهیز نمایید
  • ترجیحا همراه خود پد بهداشتی به همراه داشته باشید زیرا ممکن است بعد از نمونه برداری لکه بینی مختصری داشته باشید.

آیا کولپوسکوپی برای خانم های حامله ضرر دارد؟

روش کولپوسکوپی بی خطر می باشد ولی ممکن است بانوان باردار پس از نمونه برداری خون ریزی شدید تری را نسبت به دیگر افراد تجربه نمایند لذا در این مورد نهایتا تصمیم پزشک  وابسته به شرایط بیمار می باشد.

عوارض کولپوسکوپی چیست؟

کولپوسکوپی روشی مطمئن و بی خطر است و عارضه ی جانبی خای تا به حال برای آن گزارش نشده است.  تنها در موارد بسیار کمی عوارض مختصری چون موارد زیر ممکن است داشته باشد:

  • خون ریزی یا لکه بینی بر اثر نمونه برداری ها
  • عفونت
  • درد در ناحیه ی لگن
کولپوسکوپی
میانگین 5 (100%) از 7 رأی
لابیاپلاستی

لابیاپلاستی

لابیاپلاستی در عرصه ی جهانی یکی از منحصر بفرد ترین عمل های زیبایی برای بانوان می باشد که توانسته در بهبود روحیه و بالارفتن میزان رضایتمندی جنسی بانوان تاثیرات چشمگیر و مفیدی را بوجود آورد. در لابیاپلاستی پزشک جراح سایز و نمای ظاهری لب های بیرونی و داخلی واژن را اصلاح کرده و زیباتر می کند.

اگرچه لابیاپلاستی جراحی زیبایی به حساب می آید اما برای برخی افراد که در رابطه جنسی و یا زمان ورزش دچار درد و ناراحتی می شوند، یک جراحی الزامی می باشد. فرم لابیا ها در بانوان با یکدیگر تفاوت می کند اما بطور کلی ظاهر ایده آل برای واژن حالت زمانی است که لب های داخلی از لبه های خارجی بزرگ تر و بیرون تر نباشند.

فیلم آشنایی با لابیاپلاستی

 


لابیای ماژور و مینور دو نوع از لب های اطراف واژن هستند که بافت اضافه و یا ظاهر نامتوازن هرکدام میتواند برای بانوان آزاردهنده باشد. لابیای مینور همان لب داخلی واژن است که در میان لب های ماژور قرار گرفته اند و لابیای ماژور مسئولیت حفاظت از بافت های داخلی واژن، ورودی واژن و لابیای مینور را بر عهده دارد.

دگر گونی ظاهر لابیا ها از کودکی تا بزرگسالی میتواند تحت عواملی مختلفی چون ژنتیک، زایمان، اختلال های هورمونی و بالا رفتن سن رخ بدهد. عمل لابیاپلاستی در رده ی جراحی های ایمن و با ریسک پایین قرار میگیرد که طی جراحی نیازی به بستری شدن نیست و دوران نقاهت بعد از آن نیز خیلی کوتاه است. شخص پس از لابیاپلاستی به سرعت قادر است به مشغله های روزانه خود به راحتی رسیدگی کرده و بدون نگرانی روابط زناشویی خود را مجددا آغاز نماید.

تاثیره شگفت انگیزه لابیاپلاستی در بهبود اعتماد بنفس اشخاص و کیفیت روابط زناشویی زوجین در کنار عوارض جانبی بسیار کم پس از جراحی همگی دلایلی هستند که به خوبی افزایش روز افزون استقبال بانوان از این جراحی را توجیه می کنند.

لابیاپلاستی چه مزایایی به همراه دارد؟

عمل تنگی واژن

  • ظاهر زیبا و متقارن واژن

ظاهر نامتقارن و آشفته واژن میتواند بر اعتماد بنفس بانوان تاثیر مخربی بجای بگذارد

  • جلوگیری از درد در برقراری رابطه ی جنسی و تحریک بیشتر

اغلب بانوانی که در اندام های تناسلی خود لابیاهای بزرگ و یا آویزان دارند به هنگام رابطه ی جنسی دچار درد می شوند و از طرفی بافت اضافی لابیا ها میزان تحریک کلیتوریس در روابط زناشویی را محدود میکند

  • عدم نیاز به بستری شدن

لابیاپلاستی یک جراحی سریع وسرپایی بوده و عملا  لزومی مبنی بر بستری شدن برای شخص وجود ندارد.

  • افزایش رضایت از روابط جنسی

لابیاپلاستی در کنار زیبایی ظاهر واژن، کاهش درد حین رابطه و کمک به روحیه بانوان منجر به افزایش رضایت زوجین از روابط زناشویی می شود

  • سهولت در بهداشت و ورزش کردن

وجود لابیا های بزرگ در زمان رعایت بهداشت فردی، انجام حرکتهای ورزشی و استفاده از لباس های تنگ برای بانوان هم آزاردهنده می باشد و هم میتواند سبب تحریک مزمن واژن گردد.

 

لابیاپلاستی چگونه انجام می شود؟

 

لابیاپلاستی - دکتر سربازی

شرایط بیمار در انتخاب سبک اجرای جراحی به وسیله ی پزشک عامل تعیین کننده ای می باشد که نمیتوان آن را نادیده گرفت اما رایج ترین تکنیک های لابیا پلاستی تکنیک trim و دیگری تکنیک wedge می باشد.

1. لابیاپلاستی به روش trim

در این روش جراح بافت های اضافی و آویزان لب ها را از وسط با ایجاد یک خط عمودی برش می زند و لبه های مینور را کلامپ می کند. این جراحی در کمتر از یک ساعت انجام می شود.

2. لابیاپلاستی به روش wedge

در این سبک جراح برشی v شکل در وسط هر لابیای مینور بوجود می آورد و بافت بیشتری نبست به سبک قبلی برمیدارد. این سبک مدت زمان بیشتری نیاز دارد.

3. لابیاپلاستی با لیزر

 

در این روش برش ها بوسیله ی لیزر ایجاد می گردند، بنابراین بطور هم زمان خونگیری هم انجام می شود. در مواردی نیز بسته به تشخیص پزشک و سایز لابیا ها ، نیاز به بخیه زدن نمی باشد.

آیا لابیاپلاستی خطرناک است و درد دارد؟

عمل های جراحی به دوسته ی پر خطر و کم خطر دسته بندی می شوند و از آنجایی که این جراحی در گروه کم خطر و ایمن قرار دارد نگران مسائلی چون خون ریزی شدید و درد عمل نباشید چرا که دکتر فرشته سربازی با بهترین مواد بی حسی به دقت روند اجرای جراحی را کنترل می کنند.

آیا لابیاپلاستی را میتوان با زایمان انجام داد؟

لابیاپلاستی مغایرتی با زایمان مادر نداشته و تاثیر مخربی بر جنین و رحم نیز نمیگذارد اما از آنجایی که در این هنگام بدن بانوان بسیار حساس و متورم می باشد و ممکن است خون ریزی زیاد موجب هماتوم شود، دکتر فرشته سربازی توصیه می کنند جراحی زیبایی واژن را در وقت دیگری واگذار کنید.

آیا لابیاپلاستی عوارض دارد؟

مطمئنا هر جراحی عوارضی در پی دارد اما عوارض لابیاپلاستی به همان دلیل کم خطر بودن که بالاتر ذکر کردیم محدود به تورم و التهاب در محل جراحی می شود که به کمک دارو ها و مراقبت های بعد از عمل به سرعت بهبود می یابند. با این حال چنانچه مواردی چون ترشح زرد یا سبز از ناحیه عمل، خون ریزی و یا بوی بد مشاهده نمودید حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

آیا لابیاپلاستی سبب کاهش میل جنسی میگردد؟

در پاسخ باید گفت تمرکز رشته های عصبی واژن در بانوان یکی در نقطه ی جی بوده و دیگری متمرکز بر ناحیه ی کلیتوریس است که تحریک آن محدود به ارگاسم از بیرون بخش تناسلی میگردد. لذا جراحی لابیاپلاستی نه تنها میل جنسی را کاهش نمیدهد بلکه با حذف بافت های بیخود و اضافی که مانع تحریک بیشتر کلیتوریس می شوند نیز رضایت جنسی را در بانوان بالا میبرد.

پس از لابیاپلاستی چه مراقبت هایی باید انجام داد؟

اگر چه این جراحی از انوع سبک و کم ریسک به شمار می رود اما همچنان نیاز است تا مدتی که پزشک متخصص شما تعیین می کند مراقبت های بعد از عمل را انجام دهید. از جمله ی این مراقبت ها میتوان موارد زیر را نام برد :

  • در یک الی سه روز اول درد به همراه تورم در محل برش ها عادی است و بوسیله ی مسکن ها تخفیف می یابد.
  • برای کاستن از میزان تورم میتوانید از کمپرس سرد استفاده نمایید و از پوشیدن لباس های تنگ و جذب خودداری نمایید.
  • پس از طی 48 ساعت مجاز می باشید دوش سرپایی بگیرید و حتما از حمام طولانی مدت یا نشستن در وان خودداری کنید.
  • برای انجام فعالیت های زناشویی حداقل 4 هفته صبر کنید و سپس اقدام نمایید.
  • از فعالیت سنگین و ورزش تا 4 هفته خودداری نمایید
  • به لحاظ تغذیه از مواد غذایی چون گوشت، آناناس و مواد داری ویتامین C بهره ببرید
لابیاپلاستی
میانگین 4.8 (96%) از 10 رأی
عمل تنگی واژن

عمل تنگی واژن

عمل تنگی واژن در حقیقت یکی از صدها عمل زیبایی مختلف به شمار می آید، که در آن با تنگ کردن محدوده ی واژن هم سبب افزایش لذت در رابطه ی جنسی و زیبایی ظاهر واژن می گردد و هم بیماری های مرتبط با ریلکسیشن (گشادی) واژن را درمان می کند.

واژن عاملی موثر برای رضایت جنسی است؛ در مواردی برخی از خانم ها عموما در سنین بین 20  تا 50 سالگی از وضعیت واژنشان راضی نیستند و یا در حین مقاربت، هم خودشان و هم همسرشان از لذت کافی بهره مند نمی شوند که این امر جدای از علل ارتباطی و روانی می تواند به دلیل ریلکس بودن (گشادی) واژن باشد(در اثر زایمان طبیعی یا داشتن رابطه زیاد و بالا رفتن سن)، در این موارد برای ایجاد احساس رضایت در افراد و همینطور بهبود اعتماد به نفس فرد در اثر داشتن حس زیبایی، عمل تنگی واژن می تواند راهگشا باشد.

در مواردی ممکن است ریلکس بودن عضلات واژن موجب شود حین سرفه، عطسه و یا خندیدن، توانایی کنترل ادرار خود را از دست بدهید که بسیار آزار دهنده است، لذا در این مبحث  باید در نظر داشت عمل تنگی واژن برای کسانی هم که بر اثر گشادی و ریلکس بودن واژن گرفتار عفونت، قارچ های تناسلی و اشکال در کنترل ادرار می شوند جنبه ی درمانی داشته و نباید به آن صرفا به چشم جراحی زیبایی نگاه کرد.

منظور از محدوه ی عمل تنگی واژن دقیقا کجاست؟

واژن - دکتر فرشته سربازی

در حقیقت هنگامی که از گشادی و ریلکس بودن واژن صحبت میکنیم عموما منظور آسیب دیدگی دو بخش متفاوت از ناحیه ی تناسلی می باشد که یکی پاره شدن ناحیه پرینه و دیگری افتادگی و شل شدن بافت های دیواره ی واژن را شامل می گردد. گشادی و ریلکس بودن واژن سبب عوارض و مشکلاتی می گردد که با عمل تنگی واژن می توان آنها را رفع نمود . لازم به توجه است که عمل تنگی واژن روش ها و انواع متفاوتی دارد.

انواع جراحی های تنگی واژن را می شناسید؟

در میان روش های متفاوت عمل تنگی واژن معروف ترین و البته موثر ترین آنها تنگ کردن واژن از طریق جراحی های پرینورافی و واژینو پلاستی است. سایر روش ها تنگ کردن واژن با نخ و یا لیزر هستند . لذا نظر پزشک بر اساس شرایط و وضعیت بدن هر شخصی در نوع عمل تنگی واژن میتواند مختلف و تعیین کننده باشد.

  • عمل تنگی واژن به روش پرینورافی

پرینه همان حد فاصل میان ناحیه تناسلی و مقعد انسان است که نه تنها در لذت جنسی موثر می باشد بلکه عضله های لگن را در بر دارد. می توان گفت تقریبا 90 درصد خانم ها در زایمان طبیعی دچار پارگی بخشی از پرینه می گردند که البته میزان این پارگی یکسان نیست و گاهی خود به خود بهبود میابد. از آنجایی که معمولا بعد از بهبود ناحیه پرینه ممکن است ظاهر ناخوشایند زخم آزار دهنده باشد و از طرفی همراه با شل شدن بافت های واژن نیز باشد. لذا با نظر پزشک به این افراد عمل تنگی واژن به روش پرینورافی یا همان پرینوپلاستی پیشنهاد می گردد.

در عمل فوق بی هوشی موضعی یا عمومی نیاز است چرا که عمق نفوذ این جراحی حدودا دو تا سه سانتی متری واژن را شامل می گردد.  در عمل تنگی واژن به روش پرینورافی پس از آن که بافت های دیواره ی پشت واژن بهم نزدیک می شود با ترمیم بخش بیرونی واژن در واقع سایز دهانه واژن کوچکتر می گردد. دوره نقاهت پرینورافی تقریبا دو تا سه هفته است که پس از آن می توانید به فعالیت های سابقتان ادامه دهید، دوره ی اجتناب از رابطه ی جنسی ش هفته می باشد.

  • عمل تنگی واژن به روش واژینوپلاستی

عمل تنگی واژن به شیوه ی واژینوپلاستی برای ترمیم بافت های داخل کانال واژن اجرا می شود و میتواند گشادی و ریلکس بودن واژن را بر اثر عواملی چون زایمان طبیعی، تعدد روابط جنسی،  بالا رفتن سن و کاهش میزان کلاژن ها برطرف کند. جراحی واژینوپلاستی با برداشتن بافت های افتاده و اضافی کانال واژن موجب ترمیم کلی دیواره های واژن و تنگ تر شدن آن می گردد و احساس رضایت و زیبایی بیشتری را به دنبال دارد. عمل تنگی واژن به این روش را نیز میتوان با بیهوشی موضعی و یا عمومی انجام داد و مدت جراحی حدودا دو ساعت می باشد.  این جراحی با آنکه کم خطر می باشد اما همچنان به مراقبت های بعد از عمل و خودداری از رابطه ی جنسی تا حدود 6 هفته و رعایت بهداشت فردی نیاز دارد.

توجه داشته باشید کسانی که تصمیم به زایمان طبیعی دارند انجام عمل تنگی واژن برایشان مناسب نیست و بهتر است کمی بعد از آخرین زایمان اقدام کنند . با در نظر گرفتن میزان اهمیت ناحیه ی تناسلی لذا انتخاب  بهترین متخصص و میزان تجربه و مهارت او در عمل تنگی واژن تاثیر چشمگیری بر نتیجه ی عمل خواهد داشت و لازم است در این امر توجه و دقت کافی به خرج داده شود.

  • عمل تنگی واژن با نخ (لیفت واژن)

در واقع ریشه ی تولید نخ های لیفت به عمل زیبایی صورت و رفع غبغب بر می گردد. با گذشت زمان در کنار پیشرفت تکنولوژی با تولید نخ های بهتر و بهینه سازی تکنیک های لیفت، به مرور عمل لیفت واژن هم ممکن شد.

امروزه در این روش با کمک نخ های ویژه لیفت واژن، دهانه ی واژن را بالا کشیده و به تگ تر شدن واژن کمک می کنند. در این شیوه نیازی به بی هوشی کامل فرد نیست و با استفاده از بی حسی های موضعی، عمل تنگی واژن را در زمان بسیار کوتاه تری در مقایسه با روش های دیگر اجرا می کنند. هر چند این روش به میزان روش های جراحی موثر نیست.

  • عمل تنگی واژن با لیزر

عمل تنگی واژن با لیزر

عمل تنگی واژن توسط لیزر در افرادی که بدنبال زیبایی واژن هستند و مشکل ریلکس بودن واژن در آنان در حد خفیف است انجام می گیرد. این شیوه نیاز به بیهوشی و استراحت ندارد در سه مرحله به فواصل هر یک ماه انجام می شود و بیمار بعد از یک هفته می تواند رابطه ی جنسی داشته باشد.

 

عمل تنگی واژن
میانگین 4.1 (81.54%) از 26 رأی
عمل زیبایی

عمل زیبایی

عمل زیبایی نوعی از جراحی های حساس و ظریف است که با هدف بهبود زیبایی ها و یا بازسازی و برطرف نمودن نقص های ظاهری  بخش های مختلفی از صورت و بدن به کار برده می شود .زیبا و بی نقص بودن بارز ترین نمونه ی کمالی است که از طرف هر فرد و شخصیتی جذاب است و این ویژگی ها از دیر باز تا کنون برای انسانی که همواره موجودی کمال گرا و اجتماعی بوده است بسیار جذاب و پر اهمیت می باشد .امروزه پیش رفت دنیای پزشکی در زمینه عمل زیبایی خواسته های کمال گرای انسان را با روشی طبیعی و مطمئن تر برآورده می کند.

فیلم آشنایی با عمل زیبایی واژن

 


تفاوت جراحی زیبایی و جراحی پلاستیک چیست؟

جراحی زیبایی یکی از زیر شاخه های جراحی پلاستیک می باشد که هدف آن ایجاد زیبایی بیشتر و تناسب اندام در نواحی مختلف بدن می باشد. جراحی پلاستیک بیشترین کاربرد را برای بهبود وضعیت افرادی دارد که دارای مشکلات مادر زادی مانند شکاف لب، پولیپ بینی، افتادگی پلک و … می باشند و یا در اثر حوادث طبیعی و غیر طبیعی مشکلاتی در صورت و بدن آنها ایجاد می شود. اما جراحی زیبایی بیشتر برای نواحی سالم صورت و بدن اجرا می شود و در شاخه هایی  مانند بازسازی و جوانسازی پوست صورت، تقویت سینه و حذف چربی های زائد برای ایجاد تناسب بدن بیشترین متقاضی را دارد. منظور از زیبایی بیشتر در عمل زیبایی ایجاد تقارن در صورت و بدن به روش های مختلف از جمله لیفتینگ نواحی مختلف بدن و صورت، استفاده ازروش های غیر تهاجمی برای از بین بردن چربی های اضافه و ایجاد تناسب اندام می باشد.

در برخی موارد از انجام جراحی پلاستیک بیمار احساس خوشایند و رضایت کافی ندارد و در اینگونه موارد برای  دستیابی  به نتیجه بهتر می تواند برای مشورت به یک متخصص عمل زیبایی مراجعه کند تا به درستی راهنمایی شود.

عمل زیبایی در کدام قسمت های از بدن اجرا می شود؟

گستره ی اجرای عمل های زیبایی در بدن بسیار زیاد است و بنا به درخواست بیمار با صلاحدید پزشک به بهترین شیوه ی ممکن جراحی را برای بیمار انجام می دهند. اما باید در نظر داشت  با آنکه هدف عمل زیبایی، دستیابی به بالاترین شرایط از لحاظ زیبایی برای بیمار است اما شرایط بدنی بیمار مانند سن بیمار، نوع استخوان بندی و شرایط وراثتی بیمار، وضعیت پوست بیمار و حتی تعداد و انواع چروک های پوست بیمار از عوامل تاثیر گذار در موفقیت جراحی است که پزشک با در نظر گرفتن همه عوامل بهترین راه ممکن و نتیجه ی قابل دسترس را به بیمار اعلام می کند.

در نهایت با آنکه زیبایی از هر لحاظ آرزوی هر شخصی است اما شما نباید انتظار و توقع معجزه  از جراح و روند عمل زیبایی داشته باشید چرا که زیبایی دلخواه شما بایستی با بدن شما هماهنگ باشد تا در مجموع زیباتر به نظر برسید.

 

  • عمل زیبایی ناحیه صورت

صورت مهم ترین عضو در بدن ما برای برقراری ارتباط های اجتماعی است لذا کوچک ترین نقصی در آن می تواند موجب آسیب روحی فرد و افسردگی شود. خوشبختانه امروزه با روش های متفاوتی که در جراحی زیبایی صورت متخصصان کشف کرده اند می توانند به سادگی و با صرف کمی و وقت و هزینه گامی مهم برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی افراد بردارند. ازجمله روش های عمل های زیبایی  که برای صورت میتوان به کاربرد موارد زیر هستند :

  • بیوتیفکیشن

  • بلفاروپلاستی(لیفت پلک)

  • لیفت پیشانی و ابرو

  • رینوپلاستی(عمل زیبایی بینی)

  • تزریق چربی

  • زیبایی خطوط صورت

  • زیبایی لب

  • فیلرها (پرکننده‌ها و ژل‌ها)

  • بوتاکس

  • تزریق پلاکت PRP

  • رفع چین و چروک و اافتادگی صورت

  • جراحی گوش

  • عمل زیبایی ناحیه ی گردن و غبغب

 

از ویژگی های زیبایی  در یک فرد خط گردن زیبا و یکدست در زیر چانه است که مشکلات آن را بسیار آزار دهنده است و نمیتوان از آن چشم پوشی کرد. زیبایی گردن و گلو از مهم ترین فاکتر های زیبایی چهره به ویژه در خانم ها است لذا زمانی که فرد دچار مشکلاتی چون غبغب و خطوط گردنی به دلایلی مانند وراثت، تجمع بافت چربی و یا بالا رفتن سن در زیر گلو می شود کاملا روحیه ی فرد را بهم میریزد و موجب کاهش اعتماد به نفس فرد می شود. امروزه به کمک روش های متفاوتی در عمل زیبایی می توان چروک های زیر گلو، بافت چربی و پوست شل شده ای که در ناحیه گردن و زیر چانه بوجود آمده را برداشت و ترمیم کرد. عمل زیبایی ناحیه ی گردن وغبغب به سه روش کلی زیر قابل درمان می باشند:

  • عمل زیبایی بدون جراحی

از آن جایی که بسیاری افراد از جراحی می ترسند و این کاملا قابل توجیه است با پیش رفت علم روش های جدید عمل زیبایی بدون جراجی و عمل زیبایی کم تهاجمی کشف شده که خطر کمتری دارد و  از آن مهم تر نتیجه بخش نیز هست. از جمله شناخته شده ترین روش های عمل زیبایی بدون جراجی میتوان مزوتراپی، لیپوساکشن غبغب، هایفوتراپی، لیپوساکشن لیزی، لیپولیز تزریقی، رادیوفرکوئنسی، لیر لیپولیز و لیفت گردن با نخ و… را نام برد.

 

  • عمل زیبایی تهاجمی

در قدیم از روش های سنتی لیپوساکشن، پلاتیسماپلاستی، سرویکوپلاستی و … برای انجام عمل زیبایی استفاده می کردند که امروزبا پیشرفت علم پزشکی روش های کم تهاجمی و بدون جراحی جایگزین روش های سنتی شده است.

     

  • عمل زیبایی ناحیه ی شکم، پهلو ها و پشت

عمل زیبایی ناحیه ی بافت شکم، پهلوها و پشت امروزه مورد استقبال مردم می باشد و عامل اصلی مشکلات رسوب چربی ها در ناحیه شکم، پهلو ها و پشت می باشد که به شرایط داخلی و محیطی زیادی از جمله وراثت، نوع پوست، بارداری، نداشتن رژیِم غذایی مناسب، عدم تحرک و تنبلی، ورزش نامناسب، انجام رژیم های سر سخت کاهش وزن و … بستگی دارد. عمل زیبایی در ناحیه شکم، پهلو ها و پشت به منظور حذف چربی های زائد، رفع شلی و افتادگی پوست انجام می شود که متخصص عمل زیبایی متناسب با شرایط فیزیکی و بررسی نتایج آزمایش های فرد بیمار روش های زیر را برای انجام عمل زیبایی مناطق شکم، پهلوها و پشت پیشنهاد می دهد:

  • لیپوساکشن(لیپوپلاستی)
  • لیپولیز
  • لیپوماتیک
  • ابدومینوپلاستی
  • ابدومینو پلاستی مینور
  • لیپوابدومینوپلاستی

 

  • عمل زیبایی ناحیه ی ران ها

 

هر یک  از نژاد های مختلف انسان ها دارای تناسب اندام ویژه ی خود می باشند که شرایط های محیطی، فیزیکی و بیماری های درونی بدن نیز بسیار تاثیر گذار در فرم دهی بدن می باشند. اما در حالت کلی ناحیه داخلی و خارجی ران ها نسبت به سایر ناحیه های بدن دارای مقدار چربی بیشتری می باشند که در برخی از افراد به ویژه خانم ها به دلیل عدم فعالیت، داشتن بیماری مختلف، ژنتیک و افزایش وزن چربی ها در این ناحیه رشد بی رویه دارند و باعث برهم زدن تناسب اندام افراد می شوند. پوست ناحیه داخلی ران ها برای این افراد حالت طبیعی خود را از دست می دهند می دهند و دیگر با ورزش و رژیم غذایی قابل درمان نمی باشد و تنها راه حل مناسبی که می ماند عمل زیبایی و حذف چربی های اضافه در این مناطق بدن می باشد. روش هایی که متخصص عمل زیبایی برای ناحیه ران ها و باسن انجام می دهند:

 

  • لیپوساکشن اولتراسونیک یا مکانیکی

  • لیپولیزلیزری

  • تایوپلاستی

  • لیزر لایپواسکالپچر

  • مزوتراپی و انحلال چربی

  • ولوشیپ (VELASHAPE ) و ولواسموت و ( VELASMOOT)

  • آراسیس (ARASYS)

  • تیتان (TITAN)

  • عمل زیبایی ناحیه بازو ها

نوسانات وزنی، بالا رفتن سن و ژنتیک در بدن افراد از مواردی هستند که موجب شل شدن و افتادگی در پوست نواحی بازوها می شوند که اصلا ظاهر خوشایندی برای افراد به ویژه بانوان ندارد. اگر چه انجام ورزش های مناسب به طور منظم برای ایجاد تناسب و رشد عضله های بازو بسیار موثر می باشد اما وقتی پوست  این مناطق از بدن شرایط کشسانی خود را از دست بدهد و مبتلا به افتادگی و سستی پوست شود پیشنهاد می دهیم برای متناسب کردن ناحیه بازو با متخصص عمل زیبایی مشورت کنید. هدف متخصص عمل زیبایی ایجاد تغییرات مثبت در ظاهر بدن افراد می باشد و تلاش می کنند تا حد امکان بتوانند زیبایی و تناسب اندام افراد را متناسب با سلیقه افراد افزایش دهند. راه های مختلف که متخصص عمل زیبایی در ناحیه بازو ها انجام می دهد به شرح زیر می باشد:

 

  • براکیوپلاستی

  • لیپوماتیک

  • لیزرلیپولیز با MPX

  • مزوتراپی

  • لیپوساکشن واسر (VASER)

  • لیپودیسالو عمل حل کردن چربی

  • ترماژ

  • ماساژ درمانی

 

  • عمل زیبایی در ناحیه سینه

عمل زیبایی سینه فقط مختص به خانم ها نمی باشد بلکه آقایانی که دارای بافت سینه های بزرگی هستند با کمک عمل زیبایی  میتوانند بافت های زاید بوحود آمده را برطرف کنند و به حالت نرمال و طبیعی مردانه بدن خویش باز گردند. عمل زیبایی بخش سینه برای افراد به منظور افزایش حجم سینه، کاهش سایز سینه، رفع افتادگی، متقارن کردن سینه، ترمیم و بازسازی سینه و درمان بیماری هایی مانند سینه توبروس استفاده می شود البته اجرای این عمل زیبایی روش های گوناگونی دارد که ا مشورت با پزشک بهترین راه برای عمل انتخاب می شود.

 

  • ماستوپکسی
  • ماکروماستی
  • ماموپلاستی
  • ژنیکوماستی
  • پروتز و تزریق چربی

 

عمل زیبایی توسط چه پزشکانی انجام می شود؟

رشته ی عمل زیبایی شاخه ای از جراحی پلاستیک است که  پزشک بعد از طی کردن دوره های مرتبط با جراحی پلاستیک می تواند برای دریافت تخصص زیبایی اقدام کند به این صورت که پزشکان زیبایی مانند تمامی پزشکان دیگر باید حداقل پنج سال دوره را که شامل دوره های دستیار جراح عمومی و دستیاری اضافه اتاق عمل می باشد در بیمارستان های معتبر و مراکز پزشکی که زیر نظر وزارت علوم پزشکی می باشد بگذرانند تا کاملا با آناتومی بدن انسان و جزئیات آن آشنا باشند.

برای انتخاب متخصص عمل زیبایی با تجربه و معتمد باید متناسب با هدفی که در پیش دارید فاکتور های زیادی را در نظر داشته باشید. اولین نکته که برای انتخاب متخصص عمل زیبایی داشتن مجوز رسمی اداره بهداشت و مدرک معتبر تحصیلی می باشد. علاوه بر این اولویت انتخاب با پزشکی می باشد که دارای سابقه درخشان، تجربه گسترده و تعهد کاری در زمینه عمل زیبایی است.

 

تاریخچه عمل زیبایی و جراحی پلاستیک

بر خلاف باور اکثریت عمل زیبایی اقدامی جدید در حیطه ی پزشکی نیست و سنگ بنای آن از 600 سال قبل از میلاد مسیح گذاشته شده است. اولین جراحی پلاستیک به 600 سال پیش میلاد مسیح در یونان بر میگردد در آن زمان شخصی به نام هنیه برای اولین یکی از بیمار هایش را با استفاده از گوشت گونه ی درمان کرد.

از زمان قبل از میلاد تلاش برای جراحی پلاستیک به منظور برطرف کردن نقص های مادرزادی و رخداد هایی بود که موجب آسیب می شد تا کم کم  پزشکان در زمان جنگ های جهانی اول که آسیب ها چنان شدید بود که موجب ضعف در روحیه ی افراد می شد نیاز به جراحی پلاستیک با اصول زیبا سازی را حس کردند.  سپس جراحی پلاستیک با هدف زیبا سازی طبیعی از روش پیوند بافت پوست آغاز شد و با گذر زمان پیشرفت کرد تا جایی که امروزه تقریبا عمل زیبایی یک علم مستقل و کاربردی در جهان است. کشور ما در بین 20 کشور اول دنیا از نظر کیفت عمل زیبایی و میزان تقاضا برای آن قرار دارد این درحالی است که دانش عمل زیبایی تنها نیم قرن است در کشور ما پا گرفته و اولین آموزش های آن پزشکان آن از دانشگاه تهران آغاز شد.

عمل زیبایی
میانگین 4.5 (90.77%) از 13 رأی

پاپ اسمیر تستی جهت پیشگیری از سرطان دهانه ی رحم

تست پاپ اسمیر چیست؟

‎تست پاپ ‌اسمیر به عنوان یکی از تست‌های غربالگری بیماری‌های دهانه‌ی رحم انجام می‌شود. ویژگی بسیار مهم این تست این است که در حدود ۸۰ درصد در کاهش سرطان دهانه‌ی رحم موثر است.
‎روشی ساده اما موثر ‎تست پاپ‌اسمیر بسیار راحت انجام می‌شود و معمولا درد ندارد. این تست اغلب در همان معاینه‌ی معمولی انجام می‌شود، به این صورت که متخصص زنان، با استفاده از یک برس نرم پلاستیکی، سلول‌های دهانه‌ی رحم را بر می‌دارد و درون ظرفی می‌ریزد که حاوی مایع نگه‌دارنده است. در مرحله‌ی بعد، این ظرف به آزمایشگاه فرستاده شده و از سلول‌های داخل آن نمونه‌برداری صورت می‌گیرد. سپس این نمونه‌ها در زیر میکروسکوپ بررسی می‌شوند که معمولا این رَوَند یک هفته طول می‌کشد

‎در این نمونه‌ها هرگونه تغییر سلولی بررسی می‌شود به‌طوری که در بسیاری از موارد می‌توان با استفاده از نتایج این بررسی‌ها، تغییرات پیش‌زمینه‌ی سرطان دهانه‌ی رحم را در مرحله‌ای که به راحتی قابل درمان است تشخیص داد

‎چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام دهیم؟

‎اولین تست پاپ‌اسمیر بهتر است یک سال پس از اولین رابطه جنسی انجام شود و سپس بنا بر تشخیص پزشک هر سال تکرار شود . پس از ۶۵ تا ٧٠ سالگی در صورتی که پزشک تشخیص دهد، این غربالگری متوقف می‌شود. خانم‌هایی که بالاتر از ۳۰ سال سن دارند، بهتر است بر روی همان نمونه ی پاپ اسمیر تست اچ پی وی نیز انجام ‌شود ، اینکار دقت تشخیص را افزایش می‌دهد

پاپ اسمیر تستی جهت پیشگیری از سرطان دهانه ی رحم
میانگین 3.3 (66%) از 10 رأی
فیبروم-یا-میوم-رحمی

فیبروم یا میوم رحمی

روش های درمان فیبروم

• داروها: داروها موجب از بین رفتن فیبروم نمی شوند ولی بعضی علائم ناشی از فیبروم را کاهش می دهند. قرص ها، برچسب ها و یا آمپول های ضدبارداری میزان خونریزی دوره پریود را کاهش می دهند. IUD های پروژسترونی نیز میزان خونریزی را کمتر می کنند.
در مواردیکه مشکل بیمار خونریزی شدید است، روشهای ضد بارداری هورمونی و یا سایر داروها می توانند این مشکل را حل کنند.

• جراحی برداشتن فیبروم (میومکتومی):

در این روش پزشک فیبروم را بر میدارد ولی رحم در جای خود باقی می ماند. روش موثری است؛ اما به عنوان یک روش دائمی محسوب نمی شود چرا که احتمال عود فیبروم وجود دارد. میومکتومی برای زنان که تمایل به داشتن بچه دارند، انتخاب مناسبی است.

• تخریب بافت داخل رحم (اندومتریال ابلیشن):

در این روش، پزشک از طریق واژن لوله ای را وارد رحم می کند و با تکنیک های مختلف بافت داخل رحم را تخریب میکند. این روش موجب کاهش خونریزی های دوره پریود می شود؛ اما برا همه خانم ها روش مناسبی نیست. همچنین برای افرادی که خواهان فرزند هستند امکانپذیر نیست.
• قطع خونرسانی به فیبروم:
اصطلاح پزشکی این روش آمبولیزاسیون عروق رحمی و یا عروفیبروم رحمی نامیده می شود. طی این روش، پزشک یک لوله باریک را وارد رگی در پا میکند و این لوله را تا داخل عروق مرتبط با رحم می برد. سپس با مهره هایی ظریف از جنس پلاستیک، شریانی را که به فیبروم خونرسانی میکند، مسدود میکند. در نتیجه خون به فیبروم نمی رسد و بتدریج تحلیل می رود. این روش برای شخصی که خواهان فرزند است مناسب نیست.
جراحی خارج کردن رحم:
خارج کردن رحم یا هیسترکتومی، مشکلات فیبروم و عوارض آن را بطور قطعی برطرف می کند؛ و نگرانی عود فیبروم را رفع می سازد؛ اما امکان باروری دیگر وجود ندارد.

چگونه میتوان بهترین روش درمانی را انتخاب کرد؟
شما می توانید با مشاوره با پزشکتان متوجه شوید که هر روش درمانی چه تاثیری بر شما خواهد داشت. سپس با همفکری پزشکتان روشی که برای شما مناسب تر است انتخاب کنید. برای زنان که مایل به داشتن فرزند هستند، دارو یا جراحی خارج کردن فیبروم (میومکتومی) اغلب انتخاب بهتری است.
زنانی که دیگر بچه نمی خواهند ، می توانند از تمام روشهای درمانی بهره ببرند
در انتخاب روش درمانی باید به این نکته نیز توجه کرد که علائم مرتبط با فیبروم اغلب با یائسگی از بین می روند.
روش های درمان فیبروم:
• داروها: داروها موجب از بین رفتن فیبروم نمی شوند ولی بعضی علائم ناشی از فیبروم را کاهش می دهند. قرص ها، برچسب ها و یا آمپول های ضدبارداری میزان خونریزی دوره پریود را کاهش می دهند. IUD های پروژسترونی نیز میزان خونریزی را کمتر می کنند.
در مواردیکه مشکل بیمار خونریزی شدید است، روشهای ضد بارداری هورمونی و یا سایر داروها می توانند این مشکل را حل کنند.
• جراحی برداشتن فیبروم (میومکتومی):
در این روش پزشک فیبروم را بر میدارد ولی رحم در جای خود باقی می ماند. روش موثری است؛ اما به عنوان یک روش دائمی محسوب نمی شود چرا که احتمال عود فیبروم وجود دارد. میومکتومی برای زنان که تمایل به داشتن بچه دارند، انتخاب مناسبی است.
• تخریب بافت داخل رحم (اندومتریال ابلیشن):
در این روش، پزشک از طریق واژن لوله ای را وارد رحم می کند و با تکنیک های مختلف بافت داخل رحم را تخریب میکند. این روش موجب کاهش خونریزی های دوره پریود می شود؛ اما برا همه خانم ها روش مناسبی نیست. همچنین برای افرادی که خواهان فرزند هستند امکانپذیر نیست.
• قطع خونرسانی به فیبروم:
اصطلاح پزشکی این روش آمبولیزاسیون عروق رحمی و یا عروفیبروم رحمی نامیده می شود. طی این روش، پزشک یک لوله باریک را وارد رگی در پا میکند و این لوله را تا داخل عروق مرتبط با رحم می برد. سپس با مهره هایی ظریف از جنس پلاستیک، شریانی را که به فیبروم خونرسانی میکند، مسدود میکند. در نتیجه خون به فیبروم نمی رسد و بتدریج تحلیل می رود. این روش برای شخصی که خواهان فرزند است مناسب نیست.
جراحی خارج کردن رحم:
خارج کردن رحم یا هیسترکتومی، مشکلات فیبروم و عوارض آن را بطور قطعی برطرف می کند؛ و نگرانی عود فیبروم را رفع می سازد؛ اما امکان باروری دیگر وجود ندارد.

چگونه میتوان بهترین روش درمانی را انتخاب کرد؟
شما می توانید با مشاوره با پزشکتان متوجه شوید که هر روش درمانی چه تاثیری بر شما خواهد داشت. سپس با همفکری پزشکتان روشی که برای شما مناسب تر است انتخاب کنید. برای زنان که مایل به داشتن فرزند هستند، دارو یا جراحی خارج کردن فیبروم (میومکتومی) اغلب انتخاب بهتری است.
زنانی که دیگر بچه نمی خواهند ، می توانند از تمام روشهای درمانی بهره ببرند
در انتخاب روش درمانی باید به این نکته نیز توجه کرد که علائم مرتبط با فیبروم اغلب با یائسگی از بین می روند.
چگونه فیبروم درمان می شود؟
چند انتخاب درمانی برای فیبروم وجود
دارد؛ هر روشی فواید و معایب خود را دارد.
درمان درست برای هر شخص بستگی به:
• علائم بیمار
• سن بیمار (بسیاری فیبروم ها بعد از یائسگی دیگر به رشد خود ادامه نمیدهند و یا کوچک می شوند)
• اینکه تصمیم به بارداری وجود دارد یا خیر
• اینکه آیا فیبروم باعث خونریزی های شدیدی که موجب کم خونی شود، شده یا خیر.
• اندازه، تعداد و محل قرارگیری فیبروم ها
• چگونگی احساس و نظر شما در رابطه با فواید و خطرات روشهای مختلف
فیبروم چیست؟
فیبروم در واقع توده ی گرد و سفتی از عضلات است که در رحم تشکیل می شود. همانطور که می دانید رحم عضوی از بدن زنان است که در زمان بارداری بچه را در خود جای می دهد.
بعضی ممکن است این تصور را داشته باشند که فیبروم یک تومور است اما فیبروم ها سرطان نیستند. آنها فقط نتیجه رشد غیر طبیعی عضلات رحم هستند.

علائم فیبروم چیست؟
در اغلب موارد فیبروم علامتی ندارد. در مواردیکه فیبروم علامت می دهد این علامت می تواند یک یا چند مورد از موارد زیر باشد:
• پریودهایی با خونریزی های شدید
• درد و یا احساس فشار و یا پری در شکم و لگن
• تکرر اردار
• یبوست
• اشکال در بارداری

فیبروم یا میوم رحمی
میانگین 3.6 (72.31%) از 13 رأی
واکسن-HPV

واکسن HPV ( پیشگیری از زگیل تناسلی و سرطان دهانه ی رحم)

واکسن HPV چیست ؟

واکسن HPV شما را از ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی محافظت می کند. این ویروس عامل اصلی چند نوع سرطان در خانم ها و آقایون از جمله سرطان دهانه رحم در خانم ها که دومین و کشنده ترین سرطان در آنان است و همچنین زگیل تناسلی در خانم ها و آقایون می باشد.
این واکسن می تواند تا ۷۰ درصد از ابتلا به سرطان های مرتبط به ویروس HPV ( سرطان دهانه رحم و… ) و تا ۹۰ درصد از ابتلا به زگیل تناسلی پیشگیری کند.

چگونه انسان به این ویروس آلوده می گردد؟

در صورت هر گونه تماس جنسی و یا لمس دستگاه تناسلی شخص آلوده به این ویروس (تماس پوست با پوست) ، انتقال بیماری صورت می گیردو کسانی که شرکای جنسی متعدد دارند و یا شریک جنسی آنان شرکای جنسی متعدد دارد، شانس بالاتری برای ابتلا دارند.

علائم این بیماری چیست؟

اغلب افرادی که به این ویروس مبتلا می شوند، علامتی نشان نمی دهند و در اکثر موارد ویروس طی ۱تا ۲ سال با دفاع طبیعی بدن محو می شود.
ولی در تعدادی از افراد، ویروس در بدن باقی می ماند و این افراد شانس بالاتری برای ابتلا به زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم دارند.

چه سنی برای تزریق این واکسن مناسب است؟

بهترین سن تزریق در هر دو جنس ۱۱ تا ۱۲ سال است ، اما از ۹ سالگی امکان تزریق واکسن و جود دارد و تا سن ۲۶ در دختران و ۲۱ در پسران قابل تزریق است . بهتر است تزریق این واکسن قبل از شروع رابطه ی جنسی باشد. در سنین بالاتر هم امکان ترریق واکسن وجود دارد ولی تأثیر آن کمتر خواهد بود.
در حال حاضر سه نوع واکسن که به ترتیب دو ، چهار و نه ویروس را تحت پوشش قرار میدهند موجود است .
واکسن باعث درمان افرادی که به ویروس آلوده شده اند نمی شود ولی از ابتلا به انواع دیگر ویروس پیشگیری می کند. در نتیجه تاثیر آن در افرادی که ابتلا به ویروس داشته اند کمتر می باشد. قابل ذکر است که این واکسن ابتلا به سایر بیماری های مقاربتی پیشگیری نمی کند در نتیجه استفاده مداوم از کاندوم همچنان توصیه می شود.

آیا واکسن عارضه ای دارد؟
خیر، به جز مختصری تورم، قرمزی و سوزش عارضه ای ندارد. ولی از آنجا که بعد از تریق هر نوع واکسن خطر سنکوپ وجود دارد توصیه میشود به مدت پانزده دقیقه بعد از تزریق واکسن له حالت نشسته و یا دراز کشیده بمانید .

نحوه استفاده از واکسن؟
در صورت تزریق واکسن در سنین قبل از ۱۵ سال دو نوبت بهفاصله ی ۶ تا ۱۲ ماه کافی است ، از این سن به بعد واکسن در سه نوبت تزریق می شود، فاصله نوبت اول و دوم ۲ ماه و نوبت سوم ۶ ماه بعد از نوبت اول می باشد. و در عضله دلتوئید (بازو) به صورت عضلانی تزریق می شود.
آیا کسانی که واکسن تزریق کرده اند، نیاز به انجام پاپ اسمیر (تست سرطان دهانه رحم) دارند؟
بله، از آنجا که تزریق این واکسن ایمنی کامل در مقابل سرطان دهانه رحم ایجاد نمی کند (میزان ایمنی تا ۷۰ درصد می باشد) همه ی خانم ها از جمله کسانی که واکسن دریافت کرده اند باید بطور منظم تست پاپ اسمیر را جهت پیشگیری از سرطان دهانه ی رحم انجام دهند.

واکسن HPV ( پیشگیری از زگیل تناسلی و سرطان دهانه ی رحم)
میانگین 5 (100%) از 1 رأی
یائسگی-و-مراقبت-های-این-دوران

یائسگی و مراقبت های این دوران

درمان های غیر هورمونی علائم یائسگی:

این نوع درمان به اندازه استفاده از هورمون در بهبود علائم موثر نیست ولی با توجه به اینکه در بسیاری افراد تا حد قابل قبولی علائم را کاهش می دهد در افرادی که به هر دلیل نمی توانند ویا نمی خواهند از هورمون درمانی استفاده کنند، توصیه می شود.

۱٫ گاباپنتین: دارویی است که در ابتدا برای درمان صرع استفاده می شد و مصرف یک دوز در زمان خواب می تواند علائم گرگرفتگی را کاهش دهد.
۲٫ آنتی دپرسان ها( ضد افسردگی ها ): این دارو ها می تواند خط اول درمان در کسانی باشد که قادر به دریافت استروژن نیستند. بهترین ها شامل: سیتالوپرامcitalopram- ونلافاکسین venlafaxine و اس سیتالوپرام escitalopram می باشد که دارو ها ضد افسردگی می باشد که در زمان گرگرفتگی نیز موثرند، پاروکسیتین در بیماری که از تاموکسی فن استفاده می کند توصیه نمی شود و فلوکسیتین هم موثر است اما نه به میزان دارو های قبلی ولی سرترالین موثر نمی باشد.
۳٫ پروژ سترون های تزریقی مانند(Depo-provera) نیز موثرند، اما به میزان داروهای گروه ۱و۲ استفاده نمی شوند.
۴٫ استروژن های گیاهی( فیتو استروژن ها ) که شامل ایزو فلاون ها نیز می شود. شواهد قانع کننده ای از اینکه، این دسته در درمان گرگرفتگی موثر باشند وجود ندارد و از آنجا که در بعضی از بافت های بدن مانند استروزن عمل می کند، توصیه می شود در افراد مبتلابه سرطان پستان استفاده نشود.
یائسگی و
درمان هورمونی:
موثرترین درمان در بر طرف کردن علائم یائسگی استفاده از هورمون استروژن می بااشد که به همراه هورمون پروژسترون استفاده می شود. در بیمارانی که رحم آنها به هر دلیل خارج شده، استفاده از استروژن به تنهایی کافی است.
استروژن را می توان به صورت قرص خوراکی یا پچ پوستی و یا قرص یا رینگ داخل واژنی استفاده کرد.
دوز استروژن:
استروژن ۰٫۶۲۵ میلی گرم دوز استاندارد می باشد ولی از آنجا که بسیاری از خانم ها با دوز کمتر(۰٫۳ میلی گرم یا ۰٫۴۵ میلی گرم) هم پاسخ می دهند ترجیح می دهیم با کمترین دوز درمان را شروع و در صورت عدم پاسخ ، دوز را افزایش دهیم.
بیشترین تاثیر هورمون درمانی برعلائم گرگرفتگی و خشکی واژن و در بعضی افراد، اختلالات خلقی است.
استفاده از هورمون درمانی بالای سن ۶۰ سال به علت افزایش خطر حمله قلبی و افزایش دمانس توصیه نمی شود.
و از طرفی استفاده ازآن به مدت بیشتر از ۵ سال به علت احتمال کم افزایش خطر سرطان پستان توصیه نمی شود.( در کسانی که فقط از استروژن استفاده می کنند امکان افزایش طول درمان می باشد)

چه کسانی باید از هورمون درمانی استفاده کنند:

هورمون در مانی بهترین انتخاب در بیمارانی است که به میزان آزار دهنده ای گرگرفتگی، تعریق شبانه و یا خشکی واژن دارند. و در صورت استفاد ه از دوز پایین دارو و برای مدت محدود(کمتر از ۵ سال) تاثیری در افزایش ریسک سرطان پستان نخواهد داشت. وبهتر است در زمان قطع دارو، اینکار به مرور انجام شود یعنی یک قرص در هفته کم شود و در صورت بازگشت علائم بیماری از داروهای جایگزین دیگر استفاده شود.

چه کسانی نباید از هورمون درمانی استفاده کنند:

کسانی که در حال حاضر سرطان پستان دارند ویا سابقه این بیماری را دارند.

کسانی که بیماری عروق قلبی دارند.

کسانی که سابقه حمله قلبی، سکته مغزی و یا تشکیل لخته در عروق را دارند.

کسانی که جزء افراد پر خطر برای ابتلا به موارد فوق می باشد.
آنچه شما یرای کاهش علائم یائسگی می توانید انجام دهید:

۱٫ برای کاهش گرگرفتگی از لباسها نخی ,ملحفه نخی و پتوی پر، استفاده کنید. یک پارچه مرطوب سرد درزمان گرگرفتگی بر روی گردن قرار دهید، از نوشیدنی های گرم مثل چای و قهوه و غذاهای پر ادویه اجتناب کنید. کشیدن سیگار را متوقف کنید. از استرس، اضطراب و مکانهای خیلی گرم دوری کنید، وررزش منظم(پیاده روی، شنا، دوچرخه، نرمش) و استفاده از روش های آرام سازی( relaxation ). روزی ۳ بار هربار ۳ دقیقه تنفس عمیق داشته باشید,و همینطورشل کردن تمام عضلات. واستفاده از ویتامین های گروه B و E و روی، در حفظ تعادل روحی و بهبود میل جنسی در خانم های یائسه موثر می باشد.
۱٫ آنچه شما برای حمایت از استخوانهایتان می توانید انجام دهید استفاده از مکمل کلسیم و ویتامین D (در صورت عدم امکان دریافت کافی از طریق مواد غذایی).
۲٫ فعال باشید و بطور منظم ورزش کنید( حداقل هفته ای سه بار هر بار ۳۰ دقیقه پیاده روی).
۳٫ از متخصص زنان بخواهید در موقع لزوم تست سنجش تراکم استخوان برای شما در خواست کند تا در صورت نیاز داروهای پیشگیری از پوکی استخوان، برای شما تجویز شود.
۴٫ توجه داشته باشید که وجود هر یک از موارد زیر افراد را بیشتر در معرض پوکی استخوان قرار می دهد:
۱٫ بعضی نژادها از جمله آسیایی ها
۲٫ سابقه خانوادگی پوکی استخوان
۳٫ یائسگی زودرس
۴٫ مصرف الکل
۵٫ لاغری زیاد
۶٫ عدم زایمان
۷٫ زندگی بدون تحرک
۸٫ سابقه دوره های طولانی قطع پریود
۹٫ سوء تغذیه
۱۰٫ مصرف طولانی مدت بعضی دارو ها( آنتی اسید- مسکنهای ضدالتهاب – داروهای ضد صرع- کورتون- داروی هورمون تیروئید).

علائم یائسگی:

گرگرفتگی: معمولا از صورت و بالای قفسه سینه شروع و بعد در بدن پخش می شود این علائم در اثر کاهش هورمون استروژن ایجاد می شود ,در بعضی افراد اصلا دیده نمی شود و یا با شدت بسیار کم و در بعضی افراد در حد بسیار آزار دهندی دیده می شود.
معمولا بین ۲-۴ دقیقه طول می کشد و بعضی از خانم ها حین آن تعریق دارند و متعاقب آن دچار
لرز می شوند. در بعضی از خانم ها احساس اضطراب یا طپش قلب حین گرگرفتگی وجود دارد.
تعداد دفعات این علامت می تواند از ساعتی یک بار تا یک یا ۲ بار در روز متغییر باشد. این علائم
معمولا قبل از قطع کامل پریود شروع می شود. دراکثر خانم ها یی که این علامت ها را دارند، بطور
معمول علائم تا ۴ سال ادامه می یابد.
۱٫ تعریق شبانه: تعریق شبانه می تواند در حدی باشد که شما را از خواب بیدار کند و یکبار یابیشتر در
طول شب می تواند رخ دهد. و نداشتن یک خواب خوب می تواند منجر به احساس خستگی، تحریک
پذیری و عدم تمرکز کافی در روز بعد شود.
۲٫ مشکلات خواب: در بعضی خانم ها حتی در صورت عدم وجود تعریق شبانه ممکن است مشکل در شروع خواب یا داشتن خواب ممتد،ایجاد می شود.
۳٫ خشکی واژن: این علامت می تواند موجب احساس سوزش و خاش در ناحیه واژن و ترشح غیر طبیعی، احساس درد و یا خشکی حین نزدیکی شوید.
۴٫ افسردگی: این علائم در بعضی از خانم ها در سنین حوالی یائسگی دیده میشود که شامل احساس غم، اشکال در تمرکز، خواب زیاد، عدم علاقه به انجام فعالیت های روزانه.است,
خانم های با سابقه افسردگی، دچار تشدید علائم می شوند. که در این صورت در مانهای موثر باید انجام گیرد.
یائسگی بخشی از زندگی زنان محسوب می شود ومعمولاَ بین سنین ۴۵ تا ۵۵ سالگی و بطور متوسط در سن ۵۱ سالگی اتفاق می افتد. در ۵% خانم ها یائسگی قبل از ۴۵سالگی ودر ۵% بعد از ۵۵ سالگی رخ میدهد ,قبل از قطع کامل پریود، بی نظمی پریود ,گرگرفتگی و تعریق شبانه شروع می شود،و مشکلات خواب وخشکی واژن را تجربه می کنید. البته همه این علائم در همه افراد دیده نمی شود. یائسگی یک بخش طبیعی از زندگی زنان محسوب می شود، و قابل پیشگیری نمی باشد اما جهت رفع علائم و عوارض آن درمانهای موثری وجود دارند.
در سنین حوالی یائسگی تغییراتی در دوره پریود مشاهده می شود ، از جمله تغییراتی در فواصل پریود، و یا شدت خونریزی .

زمانی که ۱۲ ماه از آخرین پریود بگذرد، یائسگی قطعی می شود.
در صورتیکه این اتفاق قبل از ۴۰ سالگی رخ دهد، یائسگی زودرس و غیر طبیعی محسوب می شود.
در صورت قطع کامل پریود قبل از ۴۰سالگی، جهت بررسی اینکه آیا علت یائسگی است یا دلیل دیگری برای قطع پریود وجود دارد نیاز به آزمایش می باشد، ولی در صورت وقوع یائسگی بعد از ۴۵ سالگی انجام آزمایش جهت تایید یائسگی ضروری نمی باشد.
علیرغم اینکه بی نظمی در شدت و فواصل پریود در حوالی سن یائسگی طبیعی است، ولی از آنجا که این تغییرات می تواند علائم بیماری های جدی دیگر از جمله سرطان های رحم، تخمدان و دهانه ی رحم نیز باشند ، باید در صورت وجود علائم زیر بررسی کامل انجام شود و در صورت نیافتن مشکل خاص، علائم به یائسگی مربوط گردد. از جمله:
۱-خونریزی با فواصل کمتر از ۳ هفته
۲- خونریزی شدید در دوره پریود
۳-خونریزی بعد از یائسگی حتی اگر در حد یک لکه باشد
۴- لکه بینی بین دوره های پریود

روش های پیشگیری از بارداری باید تا ۱ سال بعد از آخرین پریود ادامه پیدا کند.

یائسگی و مراقبت های این دوران
میانگین 3.1 (62%) از 10 رأی
ورزش-کف-لگن-kegel

ورزش کف لگن (kegel)

نحوه انجام ورزش کف لگن

عضلات کف لگن را به سمت بالا و داخل جمع کنید (به حالتی که بخواهید همزمان مانع از خروج ادرار و خروج گازاز معقد شوید)

این جمع کردن باید به حد کافی محکم باشد تا مختصر احساس لرزش درواژن پیدا کنید. اگر در حد کافی محکم باشد، احساس سفت شدن عضلات پایین شکم هم خواهید کرد. اما توجه کنید که بالای ناف نباید احساس سفتی و انقباض عضله داشته باشید.

این حالت (انقباض) را به مدت ۶ تا ۱۰ ثانیه حفظ کنید و بعد عضلات را شل کنید. این شل کردن نیز باید بطور کامل باشد.

جهت انجام صحیح این ورزش رعایت نکات زیر الزامی است:

– عضلات بالای شکم (بالای ناف) را منقبض نکنید (جمع نکنید)

– پاهایتان را به هم فشار ندهید

– باسنتان را جمع نکنید (منقبض نکنید)

– نفس تان را حبس نکنید.
– داشتن تنفس منظم و آرام طی انجام این ورزش، اهمیت زیادی دارد.

بنابراین بهتر است شروع انقباض عضلات و کشیدن آن به بالا و داخل همراه با بازدم شما باشد و بعد دم و بازدم را بطور منظم حین ورزش ادامه دهید.

– دفعات انجام این حرکت باید حداقل ۳ بار در روز و هر بار ۱۲-۸ مرتبه باشد. و حداقل به مدت ۸ هفته ادامه یابد تا عضلات به حد کافی تقویت شوند.

– در بارداری از هفته۱۲ به بعد که فشار بر روی لگن زیاد می شود، این ورزش را شروع کنید و در صورتیکه بالای ۳۵ سال هستید و حاملگی اول شما است، در کل بارداری این ورزش را ادامه دهید.
ورزش کف لگن (کگل – کژل) kegel exercises

عضلات کف لگن از مثانه، روده و رحم حمایت می کنند و تکیه گاهی برای آنها هستند و در صورت ضعیف شدن این عضلات ، ممکن است دچار یک یا تمامی عوارض زیر شوید.

۱- خروج اتفاقی مقداری ادرار زمان خندیدن، سرفه، عطسه و یا ورزش

۲- احساس سنگینی و افتادگی در لگن

۳- عدم رضایت کافی از سکس در بیمار و همسر و کاهش حس در واژن

حاملگی و همچنین تغییرات هورمونی بعد از یائستگی می توانند باعث تضعیف عضلات کف لگن شوند، که با انجام ورزش ساده و کوتاه روزانه می توان باعث تقویت این عضلات شد.

حاملگی فشار زیادی را برعضلات کف لگن وارد می کند که می تواند منجر به ضعف این عضلات شود.

با انجام منظم ورزش کف لگن طی بارداری شما مانع از ریزش ادرار طی بارداری و پس از آن خواهید شد و از افتادگی رحم و مثانه هم پیشگیری خواهید کرد.

همچنین انجام این ورزش در هر سنی خصوصا بعد از یائسگی جهت پیشگیری از ریزش ادرار با خنده و سرفه و یا احساس افتادگی تاثیر اساسی دارد.

ورزش کف لگن (kegel)
میانگین 4.3 (85.88%) از 17 رأی
ماموگرافی

ماموگرافی بهترین روش جهت پیشگیری و یا تشخیص به موقع سرطان پستان

ماموگرافی چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام ماموگرافی از کمر به بالا لباس و جواهرآلات خارج می‌شود. هر سمت سینه درحالی‌که بین دو صفحه تحت‌فشار قرار می‌گیرد ۲ بار مورد عکس‌برداری قرار می‌گیرد. این عمل هرچند تاحدی آزاردهنده و دردناک است اما چند ثانیه بیشتر طول نخواهد کشید. در حد امکان سعی کنید طوری برنامه‌ریزی کنید که ماموگرافی را درست قبل از پریود و یا روزهای اول پریود که سینه‌ها حساس هستند انجام ندهید. بهترین زمان روزهای آخر پریود و یا هفته اول بعد از اتمام پریود است. همچنین در روز انجام ماموگرافی از پودر یا اسپری استفاده نکنید. معمولاً بعد از انجام ماموگرافی، شما منتظر می‌مانید تا رادیولوژیست عکس های شما را بررسی کند . ممکن است توصیه به انجام عکس‌های مجدد شود که البته به این معنی نیست که شما سرطان دارید ، این کار معمولاً درمواردی که برای تشخیص دقیق‌تر نیاز به ‌عکس‌های شفاف‌تری هست انجام می‌شود.

در موارد غیرطبیعی بودن ماموگرام چه می‌کنید؟

اگر ماموگرام غیرطبیعی باشد، شما به بررسی‌های بیشتری نیاز پیدا می‌کنید. این بررسی بیشتر بر اساس نتیجه ماموگرافی ، می‌تواند عکس بزرگنمایی، سونوگرافی و یا نمونه‌گیری با سوزن یا جراحی باشد.
در اغلب موارد، خانم‌هایی که ماموگرام غیرطبیعی دارند، سرطان پستان ندارند.

فایده ی انجام ماموگرافی چیست؟

فایده اصلی آن این است که پزشک سرطان را در مراحل اولیه تشخیص می‌دهد و امکان درمان ساده‌تر و کامل‌تر وجود خواهد داشت.

معایب انجام ماموگرافی چیست؟

۱- مثبت کاذب: به این معنی است که ماموگرافی گاها مطرح کننده وجود سرطان پستان است، درحالی‌که درواقع این‌طور نیست. این امر موجب می‌شود بیمار دچار نگرانی گردد و از طرفی نیاز به انجام بررسی‌های بیشتر را فراهم می‌کند. مثلاً انجام نمونه‌گیری که می‌تواند برای بیمار آزاردهنده باشد. موارد مثبت کاذب در سنین زیر ۵۰ سال نسبت به سنین بالاتر بیشتر اتفاق می‌افتد.
۲- تماس با اشعه : درهرحال مانند تمام روش‌های عکس‌برداری مقداری تماس با اشعه وجود دارد. اما تحقیقات نشان می‌دهند ارزش حفظ حیات بیماران با تشخیص به‌موقع سرطان پستان با ماموگرافی، بسیار بیشتر از خطر خیلی کم تماس با اشعه بوده است.

ماموگرافی چیست و از چه سنی و با چه فواصلی باید انجام شود؟

بهترین راه برای کاهش خطر سرطان پستان
انجام منظم ماموگرافی است که نوعی عکس‌برداری با اشعه ایکس است.
سن انجام آن از ۴۰ تا ۷۴ سالگی است، در زنانی که در سنین بالای ۷۴ سالگی در شرایط جسمی خوبی هستند نیز توصیه به انجام ماموگرافی می‌شود. درصورتی‌که سابقه سرطان پستان در افراد فامیل درجه‌یک (مادر، خواهر، دختر) در سنین جوانی (زیر ۵۰سال) وجود دارد انجام ماموگرافی در سنین پایین‌تر توصیه می‌شود. فواصل انجام ماموگرافی بر اساس تصمیم متخصص زنان هر یک تا دو سال است.

امتیاز شما موجب پیشرفت ما می شود!